Montserrat

Montserrat:
una icona espiritual
i cultural

La muntanya més emblemàtica de Catalunya es diu Montserrat. Localitzada a una hora en cotxe des de Barcelona, és fàcilment identificable per les seves capritxoses formes, que són el resultat del procés geològic i geomorfològic de milions d'anys. I també és un dels principals referents espirituals catalans.

A la cara oriental, a més de 720 metres d'altura, acull un espectacular monestir benedictí amb una comunitat de 80 monjos, que dediquen la seva vida a la pregària, l'acolliment i el treball. Cada any milers de pelegrins de tot el món visiten aquesta icona religiosa que, al llarg de la història, també ha jugat un paper principal com a centre de divulgació cultural.

Un altre dels motius per acostar-se fins a Montserrat és pel seu cor de nens cantaires. Escoltar l'Escolania de Montserrat, un dels cors més antics de tot Europa, és una experiència que emociona.

Vins a l'abric de Montserrat

A l'abric d'aquesta muntanya sorgeix una de les regions amb més tradició vinícola, la Denominació d'Origen (DO) Pla de Bages. Ja al segle X, els monjos del monestir de Sant Benet de Bages, d'estil romànic i fundat l'any 972 per una petita comunitat de 12 monjos benedictins, produïen vi. En aquesta DO es conrea una varietat autòctona de raïm, el picapoll, que dona lloc a vins blancs afruitats, d'un color groc brillant i lleuger.

Tornar