Sagrada Família

Modernisme
i molt més

És gairebé impossible entendre la Barcelona contemporània sense la gran influència transformadora que hi va exercir el Modernisme durant el segle XX. La capital acumula un ampli llegat d'edificis que segueixen aquest corrent artístic. Al districte de l'Eixample és on es concentren la majoria, com la Pedrera o la Casa Batlló. Es van situar en aquesta zona, fora de les muralles que envoltaven el centre històric de la ciutat, impulsats per la burgesia industrial catalana, que va trobar una via de representació a través de l'arquitectura modernista. Aquest moviment es va significar per una renovació artística paral·lela a altres arts contemporànies.

L'estil arquitectònic modernista també està present en molts altres llocs de Barcelona com el Palau de la Música Catalana, el Park Güell, la Casa Amatller, l'Hospital de Sant Pau o la Sagrada Família, obra del genial arquitecte Antoni Gaudí. Tots són símbols culturals que traspassen l'arquitectura per transcendir com a obres d'art universals.

El dinamisme cultural de Barcelona

Aquestes obres es fonen a la capital catalana amb una oferta cultural dinàmica en què tenen cabuda museus, centres d'exposicions o galeries d'art. Destaca el Museu Nacional d'Art de Catalunya, que permet al visitant fer un recorregut ininterromput per mil anys d'art català, des del segle X fins al segle XX. La seva col·lecció d'art romànic és un patrimoni únic, tant per la seva qualitat com per la seva quantitat.

L'obra d'artistes com Pablo Picasso, Joan Miró o Antoni Tàpies s'exposa a la capital catalana, i no només això, sinó que traspassa les fronteres dels seus propis museus i es fa present en l'espai públic de Barcelona.

Tornar