Cadaqués

Paisatges
dalinians

Cadaqués és un dels pobles mariners amb més encant de Catalunya. Les cases de color blanc, amb portes i finestres de tons blaus, i els carrerons estrets, pels quals es cola la brisa marina, li aporten aquest magnetisme.

Molt a prop de Cadaqués, a Portlligat, hi ha un dels vèrtexs del Triangle Dalinià, la Casa Museu Salvador Dalí. Atret pel paisatge mariner, la llum i l'aïllament del lloc, Salvador Dalí es va instal·lar el 1930 en una petita barraca de pescadors a Portlligat. Durant 40 anys l'artista va anar transformant aquesta humil construcció fins a convertir-la en la seva residència habitual. Després de la seva desaparició, la casa va ser convertida en museu.

La gran obra de Dalí

Les altres dues puntes són el Teatre-Museu Dalí, a Figueres, i el Castell Gala Dalí, a Púbol. El museu és la seva gran obra. A partir de la dècada dels setanta, el geni del surrealisme es lliura al projecte museístic amb una dedicació absoluta, intervenint i dissenyant els detalls més mínims perquè el visitant tingués una immersió absoluta en el seu univers. L'artista també va deixar el seu segell en les obres de reforma del castell, un regal que li va fer a la seva musa Gala. Va decorar l'interior i es va encarregar de pintar personalment els sostres.

Tornar